MCM help

General help and troubleshooting.
Post Reply
rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

MCM help

Post by rescue86k » Thu Sep 19, 2019 9:32 pm

I went through the tutorial to install TTW. Mod Organizer is preached but it doesn't just install MCM. 3.2 by itself with mod organizer has no MCM. The problem is once I've done the whole 2 hours to 8 hrs whichever install plus MCM bug fix etc, MCM just doesn't pop up in game, I get error of missing mod menu files, c++ etc up to date. Then on google, there's various complicated move file here, go in. type this, do that. All to get MCM.... isn't MCM essential? I'm quite exhausted by this point and have uninstalled both fallouts and all of,,.. everything. Be nice if there was just a VERY SIMPLE, click drag, overright , boom, manual installed into TTW.

Also lucky me, I install TTW, then in video later it says install it seperate. ehhhhhhhhhhh. I did rewind and start over, but thats the point. exhaustedd... I WOULD LOVE to forget all this and download a DAMN mod compilation base and plop it in. Done. Didn't find any online.

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Thu Sep 19, 2019 9:39 pm

Maybbe I'm requesting to include MCM as apart of base install of TTW

Death_Reaper56
Posts: 53
Joined: Thu Nov 15, 2018 4:04 am

Re: MCM help

Post by Death_Reaper56 » Thu Sep 19, 2019 9:57 pm

Your doing something wrong if you cant get MCM installed.Also,MCM isnt needed for TTW.You could just play it without it.

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Fri Sep 20, 2019 1:35 am

Its not needed for a vanilla experience. What about other mods. I wanted Nevada (Core) and Darned UI. Mods like those need MCM for the menu. I'll try again and install .

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Fri Sep 20, 2019 1:40 am

I need the tweaking options at minimum for experience and loot availability, and vendor pricing. Reduce them all to low amounts. Selling to vendors and caps earned, low amounts.

pharaon3
Posts: 27
Joined: Sat Nov 24, 2018 4:18 am

Re: MCM help

Post by pharaon3 » Fri Sep 20, 2019 10:48 am

Have you installed the MCM BugFix 2, which is available on the same MCM page?

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Fri Sep 20, 2019 7:49 pm

Yes I did. Im considering maybe go without. See what mods I can use. I do remember having this problem before 3-4 years ago. It may be linked with DARN UI. I don't know. I'll keep cranking at it. Long time ago got it to magically work. Then said never again. Coff coff here again.

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Fri Sep 20, 2019 8:04 pm

I found this on google.. Definitely likely the problem. case closed. MCM was the first install.

""""DUI doesn't have anything to change like it did in 3, so you'll need to add something like WMX, F.O.O.K. or World of Pain that actually has stuff you can tweak through MCM in order to use MCM."""

rescue86k
Posts: 12
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:54 pm

Re: MCM help

Post by rescue86k » Fri Sep 20, 2019 8:05 pm

MCM wont show unless theres a mod it can mess with.

Post Reply