Crash when leaving the vault while using Quick Start

General help and troubleshooting.
jiggamcbigga
Posts: 11
Joined: Thu May 23, 2019 2:43 am

Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by jiggamcbigga » Thu May 23, 2019 2:46 am

I'm using a fresh save, with a fresh install. The game starts up fine, I start in the cave, do the character creation, finish, it starts to load then crashes to desktop.

I'm using mods but they're only the ones from the recommended mods page. I used LOOT so they're in the correct order. What am I doing wrong?

User avatar
Risewild
Posts: 2761
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:14 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by Risewild » Thu May 23, 2019 4:40 am

I don't know these days... but LOOT was never compatible with TTW in the past.
Signature:
Image

jiggamcbigga
Posts: 11
Joined: Thu May 23, 2019 2:43 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by jiggamcbigga » Thu May 23, 2019 6:16 am

Risewild wrote:
Thu May 23, 2019 4:40 am
I don't know these days... but LOOT was never compatible with TTW in the past.
I don't think its the load order, I disabled everything except the quick start and it still crashed. LOOT put the .esm's in the right order, I double checked with the FAQ.

Basically I just really dread the beginning of Fallout 3 but now I'm worried if I go through it it'll just crash once I leave the vault again. I'll give it a try tomorrow and see what happens but there must be something wrong with Quick Start

User avatar
RoyBatty
Posts: 6515
Joined: Sun Apr 27, 2014 10:26 am
Location: Vault 108

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by RoyBatty » Thu May 23, 2019 8:20 am

There is nothing wrong with Quick Start.
Image

jiggamcbigga
Posts: 11
Joined: Thu May 23, 2019 2:43 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by jiggamcbigga » Fri May 24, 2019 1:58 am

RoyBatty wrote:
Thu May 23, 2019 8:20 am
There is nothing wrong with Quick Start.
what should I try to isolate the problem? I'm on 3.2.2 and followed the FAQ. I'm at a loss roy

User avatar
Risewild
Posts: 2761
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:14 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by Risewild » Fri May 24, 2019 7:39 am

jiggamcbigga wrote:
Fri May 24, 2019 1:58 am
RoyBatty wrote:
Thu May 23, 2019 8:20 am
There is nothing wrong with Quick Start.
what should I try to isolate the problem? I'm on 3.2.2 and followed the FAQ. I'm at a loss roy
Disable mods until it works.
It's the basic and easier way of troubleshooting problems like this. :?
Signature:
Image

User avatar
RoyBatty
Posts: 6515
Joined: Sun Apr 27, 2014 10:26 am
Location: Vault 108

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by RoyBatty » Fri May 24, 2019 9:00 am

It's probably the CASM update, use the previous version until JIPNVSE is updated (if ever).
Image

jiggamcbigga
Posts: 11
Joined: Thu May 23, 2019 2:43 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by jiggamcbigga » Sun May 26, 2019 3:21 am

Risewild wrote:
Fri May 24, 2019 7:39 am
jiggamcbigga wrote:
Fri May 24, 2019 1:58 am
RoyBatty wrote:
Thu May 23, 2019 8:20 am
There is nothing wrong with Quick Start.
what should I try to isolate the problem? I'm on 3.2.2 and followed the FAQ. I'm at a loss roy
Disable mods until it works.
It's the basic and easier way of troubleshooting problems like this. :?
RoyBatty wrote:
Fri May 24, 2019 9:00 am
It's probably the CASM update, use the previous version until JIPNVSE is updated (if ever).
Well, when I have only Quick Start enabled, it still crashes. I have the latest JIP as well.

User avatar
RoyBatty
Posts: 6515
Joined: Sun Apr 27, 2014 10:26 am
Location: Vault 108

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by RoyBatty » Mon May 27, 2019 3:38 am

And do you have CASM installed?
Image

jiggamcbigga
Posts: 11
Joined: Thu May 23, 2019 2:43 am

Re: Crash when leaving the vault while using Quick Start

Post by jiggamcbigga » Mon May 27, 2019 7:00 pm

RoyBatty wrote:
Mon May 27, 2019 3:38 am
And do you have CASM installed?
No not installed

Post Reply