32 posts / 0 new
Last post
Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
V2.2 Missing Meshes

I installed v2.0a and I've come to find that I'm missing meshes for some things. I see the ! in a red square on the walls of the museum of natural history, i four of them together on a pedastal when heading towards the Nuka factory and passing andale i see them under benches. How can i fix this?

Category: 

Bug report

Component: 

Graphics

Priority: 

Normal

Status: 

Closed (merged)

Project: 

Tale of Two Wastelands

Version: 

TTW 2.0

Reporter: 

Appletart

Created: 

Sun, 04/14/2013 - 14:28

Updated: 

Thu, 08/29/2013 - 14:23
Edited by: Anonymous (not verified) on 08/29/2013 - 14:23
Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2946
The museum of natural history

The museum of natural history fix will be released in the next update, and with luck now that you told us about the other ones they will be fixed too in the next update .

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
seems that there all the same

seems that there all the same missing stature model should all be fixed now. 

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
Thank you, will install once

Thank you, downloaded and ran installer but it said my version of Point Lookout is not supported and told me to report this as a bug

Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2946
Jax is looking at the point

Jax is looking at the point lookout not being supported problem some people are having and he said that a fix might be available in the next update.

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
After installing the updated

After installing the updated version of the mod I am still seeing the ! squares under benches, but now I'm seeing them everywhere there is a bench, i don't remember seeing any in Springvale and outside the Super Duper Mart. I haven't been to the museum or passed the statue on the pedestal yet to tell you if its that yet but i will when i do. I'm just at this moment stating the missing meshes for whatever is under or on the benches.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
In missing mesh bug reports

In missing mesh bug reports screenshots are vary useful to the team and we would appreciate if you could take  the time to snap a few and upload them with your report. 

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
Next time i play I'll be sure

Next time i play I'll be sure to take a picture of teh bench

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
Sorry for the delay. Here is

Sorry for the delay. Here is a screenshot showing the ! under benches and also the same missing statues i mentioned earlier are still missing.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
what district is the screen

what district is the screen shot from? Downtown? FairFax? Grayditch? 

TrickyVein
TrickyVein's picture
Moderator
Offline
Last seen: 1 month 2 days ago
Joined: 03/29/2013 - 08:04
Karma: 1300
It's Fairfax. 

It's Fairfax. 

You can see the junkwall assets in the distance, to the West, and the metro entrance which sits at the top of the road coming up from across the overpass bridge just outside of Fort Independence.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
I found the location and you

I found the location and you are missing busShelter01 the problem is that they are not missing in my game. Something must have gone wrong in your install to give you these missing meshes. 

Try to reinstall TTW to see if that fixes the issue. 

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
It started out with v2.0 and

It started out with v2.0 and then i installed v2.2 when the update came out but there was no change and the missing meshes aren't just there, wherever these benches are that's what i see.

JaxFirehart
JaxFirehart's picture
Administrator
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Joined: 09/11/2012 - 17:33
Karma: 3779
You probably have a mod that

You probably have a mod that changed the mesh for it and broke it. What is your load order?

Appletart
Appletart's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 10/04/2012 - 10:23
Karma: 54
Don't worry about a mod, I

Don't worry about a mod, I have no mods that would alter anything as all i have are weapon mods. I installed TWW on a clean install of NV without another mod installed.

plumjuice
plumjuice's picture
Team Member
Offline
Last seen: 5 months 2 weeks ago
Joined: 12/12/2012 - 03:59
Karma: 534
Nevertheless, a load order is

Nevertheless, a load order is probably a good idea.

If you havent already, a completely fresh install of both FNV and F03.

Alternatively, you could extract the meshes bsa and grab the stuff you need (chuck posted it) and just put it in the meshes folder to see if that fixes it. If it does, there was likely an install glitch, if not, something has messed with the path. (Pretty sure this is adequate)

And maybe re-activating ArchiveInvalidation. Just throwing this out there.

rbroab
rbroab's picture
Trusted Poster
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 01/19/2013 - 18:35
Karma: 610
Not to say you're wrong or we

Not to say you're wrong or we don't believe you, but trust me when I say there are mods out there that can change things you'd never expect them to. There are mods that leave little random bits, and move things around or remove them. Even some mods still leaving things in when they're disabled.

TrickyVein
TrickyVein's picture
Moderator
Offline
Last seen: 1 month 2 days ago
Joined: 03/29/2013 - 08:04
Karma: 1300
Make sure to clear out your

Make sure to clear out your Fallout New Vegas\Data\meshes directory. 

Removing a mod just by deactivating it won't remove resources or other replacers. 

The issue is 1) an incorrect path or 2) something wonky with the .nif for the the bus shelter, if it's replaced by something.

almaric
almaric's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Joined: 03/29/2013 - 15:53
Karma: 8
Hey, I think this is the same

Hey, I think this is the same issue with the statue or giant heads. Can anyone tell me what .nif I should replace? Have a metric ton of mods so that is probably the problem, but thought I could extract it manually? Or do you think this is something else?

This is a little south of the Red Ryder Factory. Thanks!

UPDATE: weirdness. Investigating further, I found out it was object 0300db98 (name:None, "USE_DEFAULT ACTION"). Have no idea what this means, but if anyone knows...?

Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2946

Issue changes: 

Status: Unverified » Verified
TJ
TJ's picture
Administrator
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: 09/17/2012 - 06:06
Karma: 2842
Donor
The meshes aren't missing [in

The meshes aren't missing [in appletart's], they're being overridden by loose meshes. I've seen it before. Find the file Chuck stated in your data/meshes and delete it and TTW's mesh will start working again. Almaric back to that location and use the console to get the base object (tilde, click the ! and type gbo) and see if you have the same issue..

TTW, more specifically the fellas that help out around here: I feel that if you're trying to help someone and they refuse to give you their load order it most likely means it is in fact a mod issue.

Appletart wrote:

Don't worry about a mod, I have no mods that would alter anything as all i have are weapon mods. I installed TWW on a clean install of NV without another mod installed.

This is at least the second time I've seen you be an ass to someone who was trying to help you on here, with the first being sesom, a team member. I can't speak for anyone else but you'll get no help from me in the future.

Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2946
I changed this to "Needs Work

I changed this to "Needs Work" because of the Museum of History missing statues Appletart mentions I know Chuck already fixed it but until I see the next update I will keep posts like this still open in case the fix was forgotten or didn't work for some reason .

blackbiy2
blackbiy2's picture
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 06/01/2013 - 13:00
Karma: 0
hay guys i have the it in

hay guys i have the missing meshes in megaton i.e the girl who sell you food in the stand and the guy opposite her who is starring at the bomb both have missing meshes

TJ
TJ's picture
Administrator
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: 09/17/2012 - 06:06
Karma: 2842
Donor
tjmidnight420 wrote:

tjmidnight420 wrote:

The meshes aren't missing, they're being overridden by loose meshes.

If it was legit missing meshes there'd be a fix for it already. Check your data folder for a meshes folder, and delete whatever is overwriting TTW's version of that mesh.

Look fellas, especially those that don't read the shit on the website but that read the posts. This is the train of thought you should be following using TTW:

I've installed on a clean FO3 and NV, fully updated. (If you haven't, start over, or you'll get freakin problems that we can't help you fix because you didn't follow the instructions.) Do I plan on running mods? If so, it is my responsibility to maintain my install because it CLEARLY states on several pages TTW alpha is for testing on unmodded games. I need to remain aware of the fact that if I have an issue it is most likely the result of a mod conflict and not because FO3/NV/TTW is unstable/ doesn't work with my hardware. Additionally, If I have a problem I can't figure out, there is a mod support forum specifically for people who don't run unmodded games.

I'm not trying to be an ass here, but if even one of the people that have this problem (unrelated to the point lookout issue, which legitimately is missing files for some users) will take a look at what's actually going on in their folders they'd see there is a high probability I'm right. How do I know? Because instead of posting it no werks I dug through my loose meshes folder and removed the troublesome and broken meshes.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
Fixed for the next update.

Fixed for the next update.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835

Issue changes: 

Status: Verified » Closed (merged)
mishaxhi
mishaxhi's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 week ago
Joined: 01/12/2013 - 07:32
Karma: 43
I was having the same

I was having the same problems, missing meshes near springvale, super duper mart, ect, exactly as you describe.

Turned out I was missing the original resources from the TTW streetlights mod.

Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2946

Issue changes: 

Status: Closed (merged) » Ready to Merge
ElAmericano
ElAmericano's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Joined: 09/08/2013 - 08:07
Karma: 13
I'm currently playing the 2.2

I'm currently playing the 2.2 version of TTW and the museum still has the missing textures.

It seems like it's a tenacious little bug, isn't it. ?

I've looked around in the GECK and the model that the TTW uses for the bugged statues is this one : NVDLC03UrbanStatue01.NIF, rather than the vanilla fallout 3 asset : UrbanStatue01.NIF.

Could that be the source of the problem ? I've patched it myself by taking the correct model from the fallout3 meshes.bsa and placing it in my FNV directory, then altering the model directory path in the geck. I'll probably keep updating that patch as if run into further missing textures.

Obviously, because that patch involves taking assets from the game itself I can't upload it. But anyone can easily do this themselves if they want a temporary patch 'til TTW finds a legally sound workaround.

Fatalmasterpiece
Fatalmasterpiece's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Joined: 09/12/2013 - 19:47
Karma: 0
Is this a related problem? I

Is this a related problem? I seem to be missing many of these textures in interior locations around DC. 

File Attachments: 

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 2 weeks 4 days ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1835
No that is likely caused by

No that is likely caused by an ENB your running There is another tread on the subject where tricky explains the situation. Walls Missing in Jefferson Memorial and Tenpenny Tower. 

Gilibran
Gilibran's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 12/08/2012 - 06:00
Karma: 14
Did a clean installation of

Did a clean installation of TTW 2.2a due to ENB messing up my game. Apart from NMC's texture pack i have no mods altering the DC wasteland that i am aware off. Also no terrain edditing mods in the Mojave that could perhaps screw up shared parts!?. All i use is NV guns and armor mods + Willow & Jasmine companions. Double checked my load order and using a merged patch.

Came accros a few minor issues of missing statues besides the above mentioned Museum of history and near the Nuka Cola plant. I am also missing "floor" around 2 stations entries. Also an issue when i load in the air after entering the Museum authority building in the Mall!? After entering i am outside the cells, when i walk for a bit then I spawn back inside in front of the door as if loading into a building normal!?

See attached screenshots. Made a shot of the pipboy map to at the location of the missing statues.

 

File Attachments: