28 posts / 0 new
Last post
chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
Tree LOD not going away when close

Ben working on this myself but, haven't had any luck with fixing it yet so I thought I would report it to see if anyone has any ideas. 

You can see from the screens that the LOD textrues for trees are stuck on, even when close to the tree. 

Category: 

Bug report

Component: 

Graphics

Priority: 

Normal

Status: 

Closed (merged)

Project: 

Tale of Two Wastelands

Reporter: 

chucksteel

Created: 

Mon, 10/08/2012 - 13:22

Updated: 

Thu, 08/29/2013 - 10:54
Edited by: Anonymous (not verified) on 08/29/2013 - 10:54
sesom
sesom's picture
Moderator
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 09/20/2012 - 12:16
Karma: 611
Found and fixed it. It's the

Found and fixed it. It's the falsely enabled "Has Tree Lod" flag at the tree object itself. But you have to wait three days outside the area to get the cell updated.

I upload a fix esp as soon as the next update round starts. ;)

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841

Issue changes: 

Status: Unverified » Ready to Merge
Issue summary: Old » New
ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Hey guys Im new to the site!

Hey guys Im new to the site! I have this exact same problem an its driving me nuts, the tree LOD stays even when close...Ive downloaded GECK to try and do the fix that sesom talked about above but I have no idea how to do it...

 

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
this should be fixed in v1.4a

this should be fixed in v1.4a I spent a month on the fix and, finally got it working. what version of TTW are you running? have you updated to the newest version (v1.4a)? 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Yup its 1.4a...

Yup its 1.4a...

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Thats what I found strange,

Thats what I found strange, cause you said above the issue had been fixed

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
Post some in game screens, I

Post some in game screens, I will look into this after I get off of work. 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Ok mate I really appreciate

Ok mate I really appreciate it by the way :D Ill get posting some screenshots now

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
again I don't have time now

again I don't have time now but, I might have the files that will fix the issue I have to look for them. they have ben added to the ttw.bsa so I'm not sure why your having the issue at the moment. I'll try to find them and, send them to you as a workaround. 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Heres the screens

Heres the screens

File Attachments: 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
The fix files werent by any

The fix files werent by any chance added to the TTW meshes.BSA were they? Cause when I installed the patch on two different occasions I got a mesh BSA of a diferent size...

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
Hmmm! I think they should

Hmmm! I think they should have ben but, I need to look into where they live. I do have the fix I made and once I double check the exact directory I'll send them off to you. 

once you get the fix you may have to start a new game or wait three days in an interior cell for the worldspace cell to refresh. 

File Attachments: 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Cheers mate, so I just paste

Cheers mate, so I just paste the data folder thats included in the rar into the fallout new vegas directory right? again thank you

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
That should do it. You seem

That should do it. You seem to be missing the tree files. 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
OK mate I tried the fix,

OK mate I tried the fix, waited 3 days in an interior cell and it didnt work unfortunately so I'm gonna start a new game now an see if that works

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Yup tried starting from a new

Yup tried starting from a new game as well and the ghost textures are still there...

 

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Currently re-installing to

Currently re-installing to see if it fixes my problem...

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
Ive traced the problem to NMC

Ive traced the problem to NMC texture pack, a fresh install does not have this problem

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
In that case if you want to

In that case if you want to use NMC's texture's you'll need to Install them then remove meshes\Landscape\LOD\Wasteland\trees folder then archive invalidate with NMM or FOMM. This should allow the TTW.bsa's to work properly with the trees.  

ashtonmachine
ashtonmachine's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/26/2013 - 04:09
Karma: 12
okey dokey man, cheers for

okey dokey man, cheers for the help! :D Seems fine now

darksoul517
darksoul517's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Joined: 03/10/2013 - 08:49
Karma: 0
Some Bugs that I have.

Some Bugs that I have.

File Attachments: 

JaxFirehart
JaxFirehart's picture
Administrator
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago
Joined: 09/11/2012 - 17:33
Karma: 3779
What kind of mods do you have

What kind of mods do you have loaded?

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1841
he says none I've ben talking

he says none I've ben talking with him off and on all day. I'm not sure what the issue is. 

Risewild
Risewild's picture
Moderator
Offline
Last seen: 3 hours 4 min ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 2971
Here is the screenies zip

Here is the screenies zip file .

 

File Attachments: 

GoreMaster
GoreMaster's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 05/22/2013 - 13:05
Karma: 73
Ok so I have NMC but the lite

Ok so I have NMC but the lite pack and I also have the flora overhaul but I do not have this LOD folder anywhere and I have the ghosting affect.

JaxFirehart
JaxFirehart's picture
Administrator
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago
Joined: 09/11/2012 - 17:33
Karma: 3779
Flora overhaul, not TTW.

Flora overhaul, not TTW. Sorry, not really something we can help with.

GoreMaster
GoreMaster's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 05/22/2013 - 13:05
Karma: 73
Well for one I have found the

Well for one I have found the folder but it was not listed how the FAQ says where it is at.

But thanks anyways...