28 posts / 0 new
Last post
jaassu
jaassu's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 02/18/2013 - 05:14
Karma: 44
Tranquility Lane not starting (v.2.4a)

Started a new game with 2.4a and after entering to the vault 112 pod, tranquility lane is not starting.

The pod monitor shows wait animation and nothing happens.

Rating: 

0
Your rating: None
0
No votes yet
thermador
thermador's picture
Administrator
Offline
Last seen: 2 days 19 hours ago
Joined: 08/07/2012 - 07:24
Karma: 1172
Donor
Please post your install log,

Please post your install log, load order, and system specs: http://taleoftwowastelands.com/content/read-asking-help

jaassu
jaassu's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 02/18/2013 - 05:14
Karma: 44
Machine: windows 7, 64 bit,

Machine: windows 7, 64 bit, 16 mb ram, quad processor.

Loadorder:

FalloutNV.esm
DeadMoney.esm
HonestHearts.esm
OldWorldBlues.esm
LonesomeRoad.esm
GunRunnersArsenal.esm
Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
TaleOfTwoWastelands.esm
Project Nevada - Core.esm
Project Nevada - Equipment.esm
Project Nevada - Rebalance.esp
Project Nevada - Cyberware.esp
TTWInteriors_Core.esm
TTWInteriorsProject_Combo.esm
SomeguySeries.esm
D.E.I.M.O.S..esm
Novac Public Library.esm
domecity.esm
The New Bison Steve Hotel.esm
TTW_CompanionWheelFixesForReal.esp
essential3.esp
AWOP - Dead Money Redone.esp
NewVegasBounties.esp
TheInheritance.esp
WMXUE.esp
wmx-ttw-unified.esp

Total active plugins: 31
Total plugins: 35
 

File Attachments: 

thermador
thermador's picture
Administrator
Offline
Last seen: 2 days 19 hours ago
Joined: 08/07/2012 - 07:24
Karma: 1172
Donor
I would try disabling all of

I would try disabling all of your plugins besides the core TTW installation and then loading a save before you got in the chamber.  Keep these:

FalloutNV.esm
DeadMoney.esm
HonestHearts.esm
OldWorldBlues.esm
LonesomeRoad.esm
GunRunnersArsenal.esm
Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
TaleOfTwoWastelands.esm

Then see if that fixes it.  If it does, then one of those other mods is interfering with something.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1842
Is your game crashing when

Is your game crashing when you get the load screen? I have that issue and I do have a fix, but as I have been the only person that we know of to have this issue I haven't publicly released my fix. 

For Me the Speed tree data crashes my game in both TQL and Oasis removing that data from the Worldspace solves my problem and the game no longer crashes when entering them. 

jaassu
jaassu's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 02/18/2013 - 05:14
Karma: 44
What happens is that when i

What happens is that when i sit at the pod, and the pod closes, i am not able to do anything except looking around, and i am not able to get out of the pod, so game is stuck.

If you have somekind patch i am willing to test it.

JaxFirehart
JaxFirehart's picture
Administrator
Offline
Last seen: 7 months 3 weeks ago
Joined: 09/11/2012 - 17:33
Karma: 3778
No, your issue is not the one

No, your issue is not the one his patch fixes. Are you using a custom race?

jaassu
jaassu's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 02/18/2013 - 05:14
Karma: 44
No, i had those few

No, i had those few additional quest mods only and problem does not go away when i disable all other mods and make an clean save and load the game again from the clean save.

When i sit to the pod, the pod monitor screen shows the tranquility lane start animation (picture on the tranquility lane and betty) then all goes white about 5 secs, and then all returns to normal, and i sit at the pod unable to leave and unable to use the pitboy.

I forgot to tell that i have done the manual installation.

Somethingepic712
Somethingepic712's picture
Offline
Last seen: 4 years 5 months ago
Joined: 01/02/2014 - 13:54
Karma: 2
I have the same error as

I have the same error as chucksteel. I have moved all mods except TTW (and all the fallout 3 files) out of the Data folder and I have tried using the TT and TG commands, but nothing works. Does anybody know what causes this?

Please forgive any errors I make related to codes, programing and all that stuff. I am new to the world of PC related things.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1842
Somethingepic, 

Somethingepic, 

If your crashing when TQL or Oasis tries to load it may be the speedtree data of the worldspace. That is the issue for me and I have no idea why because the cells will load in Vanilla FO3 which is odd. 

try this .esp and see if it fixes your load screen crashes. 

Edit: with this fix the trees with the leaves in TQL and oasis will no longer move in the wind as they do in vanilla and there will be some minor graphic oddities with them but for me I can play the cells and quests in TTW. 

File Attachments: 

Somethingepic712
Somethingepic712's picture
Offline
Last seen: 4 years 5 months ago
Joined: 01/02/2014 - 13:54
Karma: 2
It did work chucksteel, thank

It did work chucksteel, thank you very much!

Please forgive any errors I make related to codes, programing and all that stuff. I am new to the world of PC related things.

chucksteel
chucksteel's picture
Team Member
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Joined: 08/15/2012 - 08:20
Karma: 1842
No idea why this is happening

No idea why this is happening and you and I are the only two people that seem to have the issue so far. We must be special! 

JaxFirehart
JaxFirehart's picture
Administrator
Offline
Last seen: 7 months 3 weeks ago
Joined: 09/11/2012 - 17:33
Karma: 3778
You guys should both post

You guys should both post your system specs, including graphics cards. Maybe we can figure it out.

jaassu
jaassu's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 02/18/2013 - 05:14
Karma: 44
My problem disappeared after

My problem disappeared after making a completely clean and new vegas and fallout 3 installations and installing TTW on top of that.

Dnxyken
Dnxyken's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 weeks ago
Joined: 11/29/2013 - 14:57
Karma: 6
Not as SPECIAL (lol) as you

Not as SPECIAL (lol) as you might have guessed. I finally got around to playing the story myself after playing through literally everything else [EDIT: I haven't actually gotten around to Oasis, I forgot about that quest] (and I have to say, going through quite a lot of bugs and incompatibility which I learned to remedy) but this was a really annoying game breaking crash. Even with the vanilla TTW and that one test esp that disabled all the meshes in the previous thread didn't work. Thanks for posting your fix Chucksteel, as now it will let me into TQUIL Lane. So now it's the 3 of us that have this problem. As Thomas Griffin, the great philosopher, once asked: "Why?"

dubird
dubird's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Joined: 01/31/2015 - 16:34
Karma: 3
Registered to chime in.  Had

Registered to chime in.  Had the same issue, stripped all mods except TTW and it's sub mods, still crashing.  Added the fix above and worked like a charm. 

frostbyte
frostbyte's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Joined: 02/04/2015 - 22:30
Karma: 3
I'm experiencing a very

I'm experiencing a very similar issue, mine goes into a loading screen of the UN being disbanded in a fallout new vegas look and it crashes after 4-6 seconds.

popcop1
popcop1's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Joined: 04/07/2015 - 22:06
Karma: 1
Thanks! I was having the same

Thanks! I was having the same issue and this fixed it :-* 

FersureMatt
FersureMatt's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 weeks ago
Joined: 06/06/2015 - 08:10
Karma: 3
I had to make an account to

I had to make an account to ask how you guys added the patch :( This is my first ever mod.. and idk how to add the file? or where to add it?.

PLEASE HELP! I cant get into TQL Dx

FersureMatt
FersureMatt's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 weeks ago
Joined: 06/06/2015 - 08:10
Karma: 3
How do i add that file? :(

How do i add that file? :(

RoyBatty
RoyBatty's picture
Administrator
Offline
Last seen: 7 hours 3 min ago
Joined: 04/27/2014 - 03:26
Karma: 5787
Donor
This was solved in chat.

This was solved in chat.

Ronin47
Ronin47's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 07/14/2015 - 10:32
Karma: 2
I am having the exact same

Worked for me cheers

 

 

Cheers

Femmafetale
Femmafetale's picture
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Joined: 07/19/2016 - 21:02
Karma: 1
Alright, I feel absolutely

Alright, I feel absolutely stupid, but I'm like above and can't figure out what to do with the fix.esp.txt file. I don't have any idea what to do with the thing, I know how to install mods manually/using FOMM, but getting a weird .txt file that looks like the strangest code I've ever seen is baffling me. I'm sorry guys, can someone message me or something and walk me through this? I've been loving TTW so far, and would hate to have to abandon the FO3 main quest due to this issue.

As an aside, my issue is identical to everybody elses; a hang on the "UN Disbanded screen for a few seconds, a loud noise of every item being dropped, and then a CTD. So I'm assuming this fix will work, if I can figure it out.

Thanks in advance. Sorry about being unable to figure this out.

farmerboy464
farmerboy464's picture
Offline
Last seen: 2 days 12 hours ago
Joined: 02/10/2014 - 20:21
Karma: 85
Try right clicking the

Try right clicking the download link and choose "save as...", or whatever your browser equivalent is.  It sounds like your computer's trying to download the .esp file as a .txt file.

psydeffex
psydeffex's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 days ago
Joined: 09/20/2017 - 23:46
Karma: 5
this bug is still happening

this bug is still happening even in the 2.9.4 version,

Risewild
Risewild's picture
Administrator
Offline
Last seen: 2 hours 35 min ago
Joined: 10/01/2012 - 02:14
Karma: 3316
psydeffex wrote:

psydeffex wrote:

 

this bug is still happening even in the 2.9.4 version,

Yes, we know. It's the speedtree data (like mentioned above). Please use ChuckSteel's fix for now.

RoyBatty
RoyBatty's picture
Administrator
Offline
Last seen: 7 hours 3 min ago
Joined: 04/27/2014 - 03:26
Karma: 5787
Donor
Do you have an AMD card?

Do you have an AMD card?

psydeffex
psydeffex's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 days ago
Joined: 09/20/2017 - 23:46
Karma: 5
tried to use the speed tree

tried to use the speed tree fix. and it didn't work. my guess is that it has something to do with jip.

after updating it, this all started to happen.