9 posts / 0 new
Last post
kaabiio
kaabiio's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 day ago
Joined: 07/16/2017 - 09:23
Karma: 3
Mouse Acceleration in Menus

Hey guys, i'm trying to figure out a fix to the drastic increase in pointer speed when in menus, it's driving me nuts. I've gone in and edited the fallout files of both NV and 3 with the text fix under controls (didn't work) and tried to install a few mods to rectify the problem as well. (also didn't work)

Any help would be greatly appreciated, looking forward to losing myself in this game/s? again :)

TTW Version Compatibility: 

v2.9

Rating: 

0
Your rating: None
0
No votes yet
Edited by: kaabiio on 07/16/2017 - 09:34
Mystical Panda
Mystical Panda's picture
Offline
Last seen: 40 min 19 sec ago
Joined: 03/30/2016 - 07:02
Karma: 535
Is it because vsync is

Is it because vsync is disabled? If so, you might consider something like a 'frame limiter' of some kind.

pintocat
pintocat's picture
Moderator
Offline
Last seen: 3 hours 56 min ago
Joined: 04/06/2013 - 17:50
Karma: 449
Donor
Edit your ini as detailed on
Edit your ini as detailed on this description http://www.nexusmods.com/newvegas/mods/34690/?
kaabiio
kaabiio's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 day ago
Joined: 07/16/2017 - 09:23
Karma: 3
I've edited both ini files

I've edited both ini files with this and it hasn't worked for me :(

Mystical Panda
Mystical Panda's picture
Offline
Last seen: 40 min 19 sec ago
Joined: 03/30/2016 - 07:02
Karma: 535
The pipboy and menus are tied

The pipboy and menus are tied to vsync (vertical sync- keeps from displaying more than a given # of frames per second), I noticed when I disabled vsync without a frame limiter of somekind (enbseries, a stutter remover, or using a tool for AMD or Adaptive VSync for NVidia), the mouse pointer would rocket across the screen at 'ludicrous speed'; the overhead to display just the menus was very small compared to rendering the game world, so the frame rates shot through the roof- waaay up in the hundreds per second. The default GPU setting, if configured as such, can override the ini settings.

kaabiio
kaabiio's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 day ago
Joined: 07/16/2017 - 09:23
Karma: 3
Thank you for your replies! I

Thank you for your replies! I've tried every VSync setting in my NVidia control panel, but unfortunately none of them fix the problem. :(

Mystical Panda
Mystical Panda's picture
Offline
Last seen: 40 min 19 sec ago
Joined: 03/30/2016 - 07:02
Karma: 535
Sorry we couldn't help- hope

Sorry we couldn't help- hope you get everything worked out.

H1ms3lf
H1ms3lf's picture
Trusted Poster
Offline
Last seen: 6 days 2 hours ago
Joined: 04/11/2017 - 13:44
Karma: 149
Could be something related to

Could be something related to your specific mouse and driver, try changing to an entirely different mouse if you can, just for testing purposes, so you know that is not the issue.

Compulsive post editor and CEO for the ENDLESS WAVES OF BAD DOGGIE!!
Currently trying to get the FWE Wasteland Explorer bike to work in TTW =X

RoyBatty
RoyBatty's picture
Administrator
Offline
Last seen: 2 hours 28 min ago
Joined: 04/27/2014 - 03:26
Karma: 5437
Donor
You may need to turn off

You may need to turn off mouse acceleration globally in windows.