Pages

138 posts / 0 new
Last post
marka93
marka93's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Joined: 08/20/2016 - 15:33
Karma: 2
Well I went and tested out

Well I went and tested out "rePOPULATED WASTELAND" with out COTW and it did switch out NPC's after 1 in game week. 

I hope you can get the Dematurator gun to work with vats.

Thank you for your time and this great mod.

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
So far, I've only run into

So far, I've only run into two issues that I hesitate to call bugs. The first is that there is a period when the game is starting when it looks frozen. Right as the mouse pointer appears, but before the DarnUI icon appears on startup, the game freezes solid for about 45 seconds with just the music playing. Then the mouse will move for a split second, the DarnUI icon appears, and it freezes again for about 20 seconds. After that, everything is fine. The first time I tried COTW, I thought it had crashed and restarted. I did that a few times before letting it sit a minute, and it finally went through. It does this every single time. I've gotten used to it.

Second, if you use the Shojo Race, you have to unpack the BSA files. The Shojo Race mod depends on COTW files, and accesses them directly. As such, when using just the BSAs, anything through Shojo is invisible. Not your problem, of course, just a hint for anyone else using Shojo Race. Other than that, haven't seen anything to complain about. Great job!

EDIT: The second issue above is completely wrong. The BSAs work fine with Shojo Race. They don't need to be unpacked. Thanks to luthien for setting me straight on that. Not sure what I was doing wrong before, but it works fine now.

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
Back to comment on something

Back to comment on something else. Nearly all the child outfits have the non-playable flag set. Why? Even if you don't want non-child characters wearing the clothes, setting non-playable means an adult player cannot buy them, and if they add them using the console, they do not show in the inventory. This means you cannot give them to NPCs. Anywho, I went through and cleared all the flags and the clothes work fine. I also added back the enchantments missing on some of the outfits.

The biggest issue with the non-playable flag being set is if you use a custom race child meant to be compatible with COTW - your child player cannot buy or wear any of the outfits because of the flag.

RoyBatty
RoyBatty's picture
Moderator
Offline
Last seen: 3 hours 51 min ago
Joined: 04/27/2014 - 03:26
Karma: 4611
Donor
Everything is scripted.

Everything is scripted.

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
The CotW clothing items,

The CotW clothing items, hairstyles, and eye colors are all flagged as unplayable in the ESM, and that flag is removed for those items when the appropriate BSA is detected in the Data directory. This is to prevent listing hairstyles and eye color choices that you did not install the assets for, for example.

 

If you install the Clothing addon, you'll find that the items are all quite "playable" in-game.

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
Uh, where is the clothing add

Uh, where is the clothing add-on? If you mean the clothing BSA, it's there. As far as plugins go, there's only the esm. I didn't see an optional esp to go with it. The GAME is seeing the bsa because if I remove the non-playable flag, it works perfectly. So whatever is in the esm looking for the bsa doesn't seem to be working. Is there anyway I can help debug this to provide more useful info?

 

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
/headdesk

/headdesk

 

The BSA is the "addon" I mentioned; I called it that because it's optional, and the mod will run fine without it. If it's there, the game will load the assets from it because of the plugin-archive naming conventions.

Nothing in the ESM gives a shit about the BSA, but code that runs when the game loads checks to see if the BSA is there and removes the flag from the related ARMO records in-game. Don't try to modify the ESM to fix what you perceive to be errors, because the records you see in the ESM are NOT the same records in the game's memory after I manipulate the data in them. Get rid of your changes, and you'll see that they still work perfectly.

 

This is not a normal mod. Most of what this mod does is in C++ code that you never get to see.

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
I only went into the esm

I only went into the esm because none of the clothes worked despite the bsa being in place. Hmm - lemme guess: when you check for the bsa, you make all brand-new base IDs for the clothes. That would be the only thing that makes sense. I purchase the clothes from the stand-alone TTW Cute Store, or if they aren't available there, add the item directly using the console. I've never used the "mail order" facility since it seemed silly and out of place. But I guess that's why you got rid of the Cute Store in the first place - you can ONLY get enabled clothes through the mail order. Lemme go try that and see if that works with the original esm. If it does, I'll need to make some changes to the Cute Store to have them get the proper IDs for the clothes.

 

RoyBatty
RoyBatty's picture
Moderator
Offline
Last seen: 3 hours 51 min ago
Joined: 04/27/2014 - 03:26
Karma: 4611
Donor
*slowly backs away*

*slowly backs away*

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
No need. I'm an idiot. I had

No need. I'm an idiot. I had been using loose files as an older version of Shojo Race needed that. However, I specifically put the bsas back and tested when told that wasn't the case, and they were right. However, I just went back to restore the old esm and guess what? There were no damn bsas in the data folder!

I don't know what happened to them as I clearly put them back to test the shojo race mod. Gremlins or something...

Anywho, it works fine... with the bsas in place! So pay no attention to the idiot... can anyone get me a dunce cap to wear? I'd appreciate. Sorry about the hassle luthien - it was all down to me not checking what I'd clearly been told to. Sorry.

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
RoyBatty wrote:

RoyBatty wrote:

 

*slowly backs away*

I'm done with this one, too.

generalmx
generalmx's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 week ago
Joined: 10/19/2016 - 10:54
Karma: 27
Wow! Some really great and

Wow! Some really great and awesome work here. I'm seriously impressed in the amount of effort taken in revamping this mod.

panthercom
panthercom's picture
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 09/29/2013 - 12:51
Karma: 11
Donor
 It seems like every time I

 It seems like every time I edit some child characters, I wind up with mismatched face and body

colors after adjusting the skin color in the face advanced section of the GECK character editor.

 I've always managed to get it to work correctly eventually, but I seem to have lost my mojo;

what is the correct technique to avoid mismatched heads and bodies. I've checked 'can be all

races'. I've done successful character edits with this install within the last three months. The

head and body skin colors track each other in the GECK, but as soon as I close and reopen the

character editor they are mismatched. What should I be setting as the active file when creating a new

mod? COTW? New Vegas? TTW? Nothing??

 I'm making my first attempt at creating a companion, and I'm dead in the water. I can open

my old mods and change skin color to my heart's content, BTW.

Thanks

 

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
Any plugin that adds new NPC

Any plugin that adds new NPC records has to be an ESM in order to match skin colors.

panthercom
panthercom's picture
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 09/29/2013 - 12:51
Karma: 11
Donor
 Thanks; time to do some

 Thanks; time to do some research...

pintocat
pintocat's picture
Moderator
Offline
Last seen: 4 hours 4 min ago
Joined: 04/06/2013 - 17:50
Karma: 409
Donor
How does all of this work?

How does all of this work?

  • MAGIC.


 

kitarak
kitarak's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Joined: 12/01/2016 - 08:29
Karma: 2
Forgive my ignorance, but

Forgive my ignorance, but when the vendors resupply, i they don't have the cute shop clothes anymore, i have tried the mcm option, but i just get the flaming bighorn that falls from the sky and dies. am i missing something, or is there another way to get access to the cute shop equipment?

pintocat
pintocat's picture
Moderator
Offline
Last seen: 4 hours 4 min ago
Joined: 04/06/2013 - 17:50
Karma: 409
Donor
The clothes are in the

The clothes are in the flaming bighorn's corpse. Search it

kitarak
kitarak's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Joined: 12/01/2016 - 08:29
Karma: 2
Turns out i had not properly

Turns out i had not properly installed  clothes.bsa (or any of the additional files), thanks for the reply.

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
Back at it. Beta 2 [0218] is

Back at it. Beta 2 [0218] is now available.

If you are upgrading, you do not need to re-download the Armor archive or any of the optional archives.

DerekUGA
DerekUGA's picture
Offline
Last seen: 10 hours 23 min ago
Joined: 06/23/2015 - 10:01
Karma: 14
I have been trying to get

I have been trying to get this working for awhile now, same problem some others have had.  I'm using MO and none of the optional BSA's will work for some reason.  I cannot select any of the optional races, such as ghoul or redhead during character creation.  I would appreciate any tips anyone has as I have tried ini settings, MO settings, and a few other things to try to get this working.  Thanks!

jlf65
jlf65's picture
Offline
Last seen: 15 hours 15 min ago
Joined: 08/10/2016 - 14:10
Karma: 247
Try copying the esp and bsa's

Try copying the esp and bsa's into the data directory rather than relying on MO to make it look like they're there. Also make sure the nvse module is in the nvse folder in the data folder. Some mods just don't work through MO's redirection and need to be in the physical folder.

DerekUGA
DerekUGA's picture
Offline
Last seen: 10 hours 23 min ago
Joined: 06/23/2015 - 10:01
Karma: 14
I will give that a try when I

I will give that a try when I get home, thanks for the reply.  I did try moving the optional bsa's to the data directory but that didn't seem to work.  I don't mind a manual install, though, as the mod is very clean.  

That said, I am able to select child races for vanilla races, but the special races don't show up for some reason.  Should they show up at initial character creation or do they only show up under certain conditions?  This is the main issue that made me believe I didn't install everything correctly.  Thus, I am asking about this since it could just be me not understanding how the mod works.  

Also, when I first create the kid they seem to have on two sets of underwear or some kind of black splotches under the undies.  Could this be a conflict because I am using New Vegas Redesigned v2 (ttw version)?  

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
Archive invalidation is not

Archive invalidation is not applied.

 

Post the contents of cotw_nvse.log.

DerekUGA
DerekUGA's picture
Offline
Last seen: 10 hours 23 min ago
Joined: 06/23/2015 - 10:01
Karma: 14
I definitely will when I get

I definitely will when I get home in about 3 hours.  Is there a guide to enabling it with MO?  Thanks for the reply, both of you.

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
I set MO up forever ago and

I set MO up forever ago and never had to change anything afterward, so I don't know about making AI work.

 

Definitely uncheck the box in the Archives tab that says "Have MO manage archives." The way it "manages" them is wrong and retarded.

DerekUGA
DerekUGA's picture
Offline
Last seen: 10 hours 23 min ago
Joined: 06/23/2015 - 10:01
Karma: 14
luthien wrote:

luthien wrote:

 

Definitely uncheck the box in the Archives tab that says "Have MO manage archives." The way it "manages" them is wrong and retarded.

 

Well, that is the problem then.  In Skyrim you have to keep that checked so I never knew to do that.  I will give both of the solutions a try when I get home and send you a copy of my log.  Thanks again for the help, and thanks so much for making/tweaking these mods.

 

OK, so here is what I have done so far.  First, per your request, my log:

CW Plugin Query D068F394521A67C6E74FE572F59BD1BE71E855F3

NVSE: 83886112 [05000020] 10EC0000 [050] 1394CF541E4CEE2DEDC0A26EEE0FA4A2967A7DA7

CW Plugin Load CW version: 2.180 CW Address: 0FF90000      

COTW Initializing...    

RECORD WARNING: Merged.esp :: [000042C4] Hispanic Child RECORD WARNING: Merged.esp :: [000042C2] Caucasian Child RECORD WARNING: Merged.esp :: [000042C0] Asian Child RECORD WARNING: Merged.esp :: [000042BE] African American Child HOTFIX: [0017A189]  HOTFIX: [000CB605] All-Purpose Science Suit HOTFIX: [000C09D4] Environment Suit HOTFIX: [0001B5BD] Enclave Scientist Outfit HOTFIX: [0003307A] Advanced Radiation Suit HOTFIX: [00033078] Radiation Suit      

COTW Initialized: 17 build 2.180 NVSE Function Hooks: Applied     HREF :: AEQP [00000014][00025B83] (AD) Courier HREF :: AEQP [00000014][00015038] (AD) Courier HREF :: LOAD [00000014][00000014] (AD) Courier HREF :: LOAD [00104C0F][00104C0F] (AD) Doc Mitchell HREF :: AEQP [00104C0F][000EF1CC] (AD) Doc Mitchell HREF :: LOAD [00104C0F][00104C0F] (AD) Doc Mitchell HREF :: AEQP [0A017A10][000340E6] (AD) Susan Lancaster HREF :: AEQP [0D005702][0D003B66] (AD) Griffon HREF :: AEQP [0D005702][0005C682] (AD) Griffon HREF :: AEQP [0D005702][0A004325] (AD) Griffon

 

I'm sure you'll be able to tell what the issue is.  I got rid of the black splotches which means I guess AI is installed now?  I still don't have the other 3 races though.     I tried so much to get that damn AI to turn on.  I unchecked the box and everything was just grayed out and checked anyways.  

Then I unchecked everything on the install panel.  I added AI ini settings to my inis and fired up the game, still not working.  Turned the archive manager back on and all of the vanilla Fallout bsa's unchecked themselves, and they were grayed out.  So I ended up fighting a battle with renaming the bsa that still didn't work.     Turned the AI off and back on and it made a new AI file, changed the ini's back to the default Fallout - Invalidation.bsa setting and still no races.  

I think generating the new Invalidation.bsa is the cure for my invalidation issue, now I just need to figure out why this still isn't working.  I even finally broke down and made merge and bash patches, still didn't fix this.  Oh, and now I have 2 adult african american selections in character creation.  Yep, that kind of night.  

dwrecks
dwrecks's picture
Offline
Last seen: 2 months 5 days ago
Joined: 12/28/2014 - 05:51
Karma: 3
When I try to load Children

When I try to load Children of the Wasteland.esm in the GECK, it crashes. =/

Ω
Ω's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 01/18/2017 - 16:38
Karma: 6
Children of the Wasteland?

Children of the Wasteland? More like 

C H I L D R E N  O F  T W O  W A S T E L A N D S

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
dwrecks wrote:

dwrecks wrote:

When I try to load Children of the Wasteland.esm in the GECK, it crashes. =/

I'm not sure what the cause of that might be.

 

 

Ω wrote:

Children of the Wasteland? More like 

C H I L D R E N  O F  T W O  W A S T E L A N D S

Might have named it that, if it was TTW-only.

Idiotekque
Idiotekque's picture
Offline
Last seen: 2 hours 20 min ago
Joined: 03/09/2017 - 02:49
Karma: 3
Another case here of the BSAs

Another case here of the BSAs just plain not working. Not sure what I'm doing wrong, but I've tried adding them manually as well as through MO and it's as if they're invisible. They just don't do anything in game.

I'm really just trying to get more hairstyles for my child races. I'm limited to the vanilla ones, and "Aerith" and "Sephiroth". The 80 or so that the BSA should be adding just don't show up, I don't get it.

Are there any other child hair mods floating around out there? Because I haven't been able to find any... I'm trying to just give myself a crash course in GECK to add some hair from the Mikoto mod to the child races, but every time I try to load multiple master files (I've edited the ini to allow it, yes) it just winds up crashing while it loads.

It's been a frustrating night of modding. 

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
Completely disable BSA

Completely disable BSA management in MO. The game will load the relevant BSA archives by filename matching.

 

If the hairstyles are missing from the selection screen, one of the following has occured:

1.) You renamed the BSA archive.

2.) You are not running the game with NVSE.

3.) You installed some incompatible bullshit that conflicts (i.e. Mikoto's).

 

 

 

You cannot use other mod-added hairstyles on child races. The hair meshes must be resized and adjusted to fit the child heads, and they must have their NIF and EGM files loaded from a BSA archive (which none do).

 

 

Idiotekque
Idiotekque's picture
Offline
Last seen: 2 hours 20 min ago
Joined: 03/09/2017 - 02:49
Karma: 3
When I disable BSA management

When I disable BSA management, MO unchecks Fallout's textures, meshes, sound, etc BSAs and greys them out. The game obviously crashed on launch with those unchecked. I'm not sure how to get around that. I haven't had any issues with it handling BSA management though. Is that the reason the hair/race/etc from your BSAs aren't showing up?

I haven't renamed any of the BSAs, I'm using NVSE, and just to test, I disabled any mods that even touch CotW. I have Ling's/Shojo Race (for a child overhaul mod) and Mikoto's, but I've disabled those to test and there's no change. The child races never show any hair options beyond vanilla, and the other CotW BSAs don't seem to be doing anything as well.

And yeah... I figured it would be a mess, I guess I was just hoping something would look somewhat right. Doubtful I suppose.

 

EDIT: Do you know of any other mods that add child hairstyles and work with CotW?

luthien
luthien's picture
Team Member
Offline
Last seen: 50 min 21 sec ago
Joined: 12/26/2012 - 02:04
Karma: 386
Post the contents of cotw

Post the contents of cotw_nvse.log and I'll attempt to troubleshoot.

Idiotekque
Idiotekque's picture
Offline
Last seen: 2 hours 20 min ago
Joined: 03/09/2017 - 02:49
Karma: 3
Doesn't seem to say much:

Doesn't seem to say much:

 
pintocat
pintocat's picture
Moderator
Offline
Last seen: 4 hours 4 min ago
Joined: 04/06/2013 - 17:50
Karma: 409
Donor
I made a plugin for all the

I made a plugin for all the DLC races playable as child

https://www.dropbox.com/s/boaun87ko5zkb20/COTW%20DLC%20Races.7z?dl=0

DerekUGA
DerekUGA's picture
Offline
Last seen: 10 hours 23 min ago
Joined: 06/23/2015 - 10:01
Karma: 14
pintocat wrote:

pintocat wrote:

 

I made a plugin for all the DLC races playable as child

https://www.dropbox.com/s/boaun87ko5zkb20/COTW%20DLC%20Races.7z?dl=0

 

Awesome, thanks for that!  Just wanted to report back in that I have managed to get this working flawlessly.  I unzipped the initial pack and then unzipped all the extra .bsa files into that folder.  I then created a new archive and installed it in MO after TTW-Redesigned.  Now it is working like a charm!  My wife made a Redhead girl, who knew she loved gingers?  For anyone wondering this is my current load order, which works perfectly with Enhanced Shaders on Win7 64bit:

Load Order

http://pastebin.com/3EwDYkee

 

Install Order (this is incorrect at the end...should be installed oHUD first, then Project Nev, then MCM.  Throws errors and doesn't work properly otherwise)

http://pastebin.com/aAKjXvF4

Pages